Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Honggari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratélan kabiskopan ing Honggari yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Honggari.

Para biskop ing wilayah Honggari gabung ing Konferensi Waligreja Honggari.

Saaiki ana 17 yurisdiksi, ning endi 1 menika tahta metropolit, 4 menika kabiskopan agung, 10 menika kabiskopan sufragan, 1 menika keabasan teritorial, lan 1 menika ordinariat militer.

Pratelan kabiskopan[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Eger[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Esztergom-Budapest[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Kalocsa-Kecskemét[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Veszprém[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Hajdúdorog (Greja Katulik Grikenlan Honggari)[besut | besut sumber]

Yurisdiksi Tahta Suci[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]