Menyang kontèn

Kabiskopan Vác

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Vác

Dioecesis Vaciensis

Váci Egyházmegye
Katedral Kamunggahan lan Santo Mikael
Lokasi
NagaraHonggari
Provinsi grejawiEger
MetropolitanKabiskopan Agung Eger
Statistik
Amba8.800 km2 (3.398 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
1,116,000
640,000 (57.3%)
Paroki220
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Latin
DidegakéAbad ping 11
KatedralKatedral Kamunggahan lan Santo Mikael ing Vác
Santo/santa pelindungSt Mikael
St Stefanus I
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopMiklós Beer
Biskop Agung MetropolitanCsaba Ternyák
Biskop AuksilierLajos Varga
Peta
Peta Kabiskopan
Peta Kabiskopan
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Vác, (Latin: Dioecesis Vaciensis) yaiku kabiskopan Ritus Latin Greja Katulik Roma ing Honggari. Kabiskopan kasebut didegake ing 1008 dening Santo Stefanus, Raja Honggari kapisan.

Sumber[besut | besut sumber]

Koordhinat: 47°46′33″N 19°07′51″E / 47.7759°N 19.1309°E / 47.7759; 19.1309