Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Prancis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratelan kabiskopan ing Prancis yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Prancis.

Para biskop ing wilayah Prancis gabung ing Konferensi Waligreja Prancis.

Saiki ana 99 yurisdiksi, sing endi 15 menika kabiskopan agung metropolit, 9 menika kabiskopan agung, 72 kabiskopan suffragan, beserta masing-masing siji prelatur teritorial, ordinariat militer, lan ordinariat.

Pratelan kabiskopan[besut | besut sumber]

Pambagian wilayah kabiskopan ing Prancis.

Provinsi Grejawi Besançon[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Bordeaux[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Dijon[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Lille[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Lyon[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Clermont[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Marseille[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Montpellier[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Paris[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Poitiers[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Reims[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Rennes[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Toulouse[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Tours[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Rouen[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Toulouse[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Tours[besut | besut sumber]

Yurisdiksi Tahta Suci[besut | besut sumber]

Ritus Latin
Greja Katulik Wétan

Referensi[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]