Menyang kontèn

Kabiskopan Nantes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Nantes

Dioecesis Nannetensis

Diocèse de Nantes
Lokasi
NagaraPrancis
Provinsi grejawiRennes
MetropolitanKabiskopan Agung Rennes, Dol, lan Saint-Malo
Statistik
Amba6.980 km2 (2.695 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
1,303,103
912,172 (70.0%)
Paroki79 'paroki anyar'
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
DidegakéAbad ping 4
KatedralKatedral Santo Petrus ing Nantes
Santo/santa pelindungSt. Donatianus lan St. Rogatianus
Imam sekuler352 (diosesan)
50 (Ordo Relijius)
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopLaurent Jean Lucien Marie Percerou
Biskop emeritusGeorges Pierre Soubrier, P.S.S.
Peta
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Nantes (Latin: Dioecesis Nannetensis; Prancis: Diocèse de Nantes) yaiku kabiskopan Ritus Latin Greja Katulik Roma ing Nantes, Prancis. Kabiskopan kasebut ngeliputi departemen Loire-Atlantique. Kabiskopan kasebut sampun didegake sawise abad ping 4.

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Artikel puniki njangkep teks saking Catholic Encyclopedia ingkang arupi ranah publik.

Koordhinat: 47°13′N 1°33′W / 47.22°N 1.55°W / 47.22; -1.55