Menyang kontèn

Kabiskopan Amiens

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Amiens

Dioecesis Ambianensis

Diocèse d'Amiens
Lokasi
NagaraPrancis
Provinsi grejawiReims
MetropolitanKabiskopan Agung Reims
Statistik
Amba6.277 km2 (2.424 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2015)
571,154
498,000 (kira-kira) (87.2%)
Paroki49
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
DidegakéAbad ping 3
KatedralBasilika Katedral Notre Dame ing Amiens
Santo/santa pelindungSt. Ferminus saka Amiens
Imam sekuler67 (diosesan)
8 (Ordo Relijius)
16 Deakon Permanen
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopOlivier Leborgne
Biskop Agung MetropolitanThierry Jordan
Biskop emeritusJacques Moïse Eugène Noyer
Peta
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Amiens (Latin: Dioecesis Ambianensis; Prancis: Diocèse d'Amiens) yaiku kabiskopan Ritus Latin Greja Katulik Roma ing Prancis. Kabiskopan kasebut ngelingkupi departemen Somme, ning endi kutha Amiens menika ibu kuthane.

Cathetan lan referensi[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

Karya rujukan[besut | besut sumber]

Kajian[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Pengetahuan[besut | besut sumber]

Koordhinat: 49°53′39″N 2°18′07″E / 49.8942°N 2.30189°E / 49.8942; 2.30189