Menyang kontèn

Kabiskopan Saint-Flour

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Saint-Flour

Dioecesis Sancti Flori

Diocèse de Saint-Flour
Lokasi
NagaraPrancis
Provinsi grejawiClermont
MetropolitanKabiskopan Agung Clermont
Statistik
Amba5.726 km2 (2.211 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
162,400
141,700 (87.3%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké20 Februari 1317
KatedralKatedral Santo Petrus lan Santo Flour ing Saint-Flour, Cantal
Santo/santa pelindungSanto Flour saka Lodeve
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopBruno Grua
Biskop Agung MetropolitanFrançois Kalist
Biskop emeritusRené Séjourné Uskup Emeritus (1990-2006)
Situs web
Situs Web Keuskupan Saint-Flour

Kabiskopan Saint-Flour (Latin: Dioecesis Sancti Flori; Prancis: Diocèse de Saint-Flour) yaiku kabiskopan Ritus Latin Greja Katulik Roma ing Prancis. Kabiskopan kasebut ngeliputi departemen Cantal. Didegake ing 1317, kabiskopan kasebut menika suffragan saka Kabiskopan Agung Bourges nganti 2002.

Buku[besut | besut sumber]

Karya rujukan[besut | besut sumber]

Kajian[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 45°02′N 3°06′E / 45.03°N 3.10°E / 45.03; 3.10