Menyang kontèn

Kabiskopan Annecy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Annecy

Dioecesis Anneciensis

Diocèse d'Annecy
Lokasi
Nagara Prancis
Provinsi grejawiLyon
MetropolitanKabiskopan Agung Lyon
Statistik
Amba4.317 km2 (1.667 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2015)
727,000 (kira-kira)
521,400 (kira-kira) (71.7%)
Paroki38 'paroki anyar'
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké15 Februari 1822
KatedralKatedral Santo Petrus ing Annecy
Santo/santa pelindungSt. Fransiskus de Sales
Santo Petrus ing Rante
Imam sekuler134 (diosesan)
25 (Ordo Relijius)
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopYves Boivineau
Biskop Agung MetropolitanKardinal Philippe Barbarin
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Annecy (Latin: Dioecesis Anneciensis; Prancis: Diocèse d'Annecy) yaiku kabiskopan Ritus Latin saka Greja Katulik Roma ing Prancis. Wiwit didegake ing 1822, sawise Konkordat minangka subdivisi Kabiskopan Agung Chambéry, kabiskopan kasebut ngeliputi kabeh departemen Haute-Savoie ing wilayah Rhône-Alpes. Sawise 2002, kabiskopan kasebut dadi sufragan saka Kabiskopan Agung Lyon.

Referensi[besut | besut sumber]

Pratelan pustaka[besut | besut sumber]

Karya rujukan[besut | besut sumber]

Kajian[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Koordhinat: 45°53′37″N 6°07′41″E / 45.89361°N 6.12806°E / 45.89361; 6.12806