Menyang kontèn

Kabiskopan Meaux

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Meaux

Dioecesis Meldensis

Diocèse de Meaux
Lokasi
NagaraPrancis
Provinsi grejawiParis
MetropolitanKabiskopan Agung Paris
Statistik
Amba5.931 km2 (2.290 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
1,315,000
829,000 (63.0%)
Paroki523
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
DidegakéAbad ping 3
KatedralBasilika Katedral Santo Stefanus ing Meaux
Santo/santa pelindungSanto Stefanus
Imam sekuler112 (diosesan)
43 (ordo relijius)
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJean-Yves Nahmias
Biskop Agung MetropolitanKardinal André Vingt-Trois
Biskop emeritusAlbert-Marie de Monléon
Peta
Situs web
Situs Web Kabiskopan (ing basa Prancis)

Kabiskopan Meaux (Latin: Dioecesis Meldensis; Prancis: Diocèse de Meaux) yaiku kabiskopan Ritus Latin Greja Katulik Roma ing Prancis. Kabiskopan kasebut ngeliputi kabeh departemen Seine-et-Marne. Kabiskopan kasebut menika suffragan saka Kabiskopan Agung Sens nganti 1622, lan banjur kuwi Kabiskopan Agung Paris.

Referensi[besut | besut sumber]

Pratelan pustaka[besut | besut sumber]

Karya rujukan[besut | besut sumber]

Kajian[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 48°57′37″N 2°52′47″E / 48.9602°N 2.87975°E / 48.9602; 2.87975