Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Portegal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratélan kabiskopan ing Portegal yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Portegal.

Para biskop ing wilayah Portegal gabung ing Konferensi Waligreja Portegal.

Saiki ana 21 yurisdiksi, sing endi 1 menika patriarkat, 2 menika kabiskopan agung, 17 kabiskopan suffragan lan 1 ordinariat militèr.

Pratelan kabiskopan[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Lisboa[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Braga[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Évora[besut | besut sumber]

Yurisdiksi Tahta Suci[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]