Menyang kontèn

Kabiskopan Vila Real

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Vila Real

Dioecesis Vilaregalensis

Diocese de Vila Real
Lokasi
NagaraPortegal
Provinsi grejawiBraga
MetropolitanKabiskopan Agung Braga
Statistik
Amba4.237 km2 (1.636 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
293,400
289,600 (98.7%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké20 April 1922
KatedralKatedral Santo Dominikus ing Vila Real
Santo/santa pelindungDikandung Tanpa Noda
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopAmândio José Tomás
Biskop Agung MetropolitanJorge IV
Peta
Situs web
Situs Web Keuskupan

Kabiskopan Vila Real (Latin: Dioecesis Villaregalensis) sampun didegake sawise taun 1922. Ing taun kasebut, kabiskopan kasebut didegake saka wilayah sing diparo saka Kabiskopan Bragança-Miranda, Kabiskopan Agung Braga, lan Kabiskopan Lamego. Kabiskopan kasebut menika suffragan saka Kabiskopan Agung Braga karo tahta ing Katedral Vila Real.[1]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Catholic Hierarchy page