Kabiskopan Setúbal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Setúbal

Dioecesis Setubalensis

Diocese de Setúbal
Santa Maria da Graca Church.JPG
Lokasi
NagaraPortegal
Provinsi grejawiLisbon
MetropolitanPatriarkat Lisbon
Statistik
Amba1.500 km2 (0.579 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
650,000
550,000 (84.6%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké16 Juli 1975
KatedralKatedral Bunda Rahmat, Setúbal
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopGilberto Délio Gonçalves Canavarro dos Reis
Biskop Agung MetropolitanManuel III
Biskop emeritusManuel da Silva Martins Biskop Emeritus (1975-1998)
Peta
Dioceses de Portugal.PNG
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Setúbal (Latin: Dioecesis Setubalensis) sampun didegake sawise taun 1975. Kabiskopan kasebut menika suffragan saka Kabiskopan Agung Lisbon.[1] Tahtane ing Setúbal ana ing kidul Lisbon. As of 2008, biskope menika Gilberto Délio Gonçalves Canavarro dos Reis, sing kapilih ing 1998.[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Catholic Hierarchy page
  2. Bishop Gilberto Délio Gonçalves Canavarro dos Reis [Catholic-Hierarchy]

Pranala luar[besut | besut sumber]