Kabiskopan Santarém

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Artikel iki dudu babagan Keuskupan Santarém, Brasil
Kabiskopan Santarém

Dioecesis Santaremensis in Lusitania

Diocese de Santarém
Lokasi
NagaraPortegal
Provinsi grejawiLisbon
MetropolitanPatriarkat Lisbon
Statistik
Amba3.202 km2 (1.236 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
285,000
250,000 (87.7%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké16 Juli 1975
KatedralKatedral Bunda saka Kamunggahan ing Santarém
Santo/santa pelindungDikandung Tanpa Noda
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopManuel Pelino Domingues
Biskop Agung MetropolitanManuel III
Peta
Dioceses de Portugal.PNG
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Santarém (Latin: Dioecesis Santaremensis in Lusitania) yaiku kabiskopan Ritus Latin Greja Katulik Roma ing Portegal. Didegake ing 1975, kabiskopan kasebut menika suffragan saka Kabiskopan Agung Lisbon.[1] Tahtane ing Santarém ana ing wetan lor Lisbon.

As of 2016, biskope menika Manuel Pelino Domingues, sing kapilih ing 1998.[2]

Pimpinan[besut | besut sumber]

  • António Francisco Marques, O.F.M. † (16 Jul 1975 Kapilih - 28 Agu 1997 Seda)
  • Manuel Pelino Domingues (27 Jan 1998 Kapilih - )
Katedral Santarém

Referensi[besut | besut sumber]

  1. David M. Cheney. "Santarém (Diocese)". Catholic-hierarchy.org. Dibukak ing 2016-11-26.
  2. David M. Cheney. "Bishop Manual Pelino Domingues [Catholic-Hierarchy]". Catholic-hierarchy.org. Dibukak ing 2016-11-26.

Pranala jaba[besut | besut sumber]