Pratélan kabiskopan ing Rumeni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Pratélan kabiskopan ing Rumeni yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Rumeni.

Para biskop ing wilayah Rumeni gabung ing Konferensi Waligreja Rumeni.

Saiki ana 13 yurisdiksi, ning endi 3 menika kabiskopan agung, 9 menika kabiskopan sufragan, lan 1 menika ordinariat.

Pratelan kabiskopan[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Făgăraş lan Alba Iulia (Greja Katulik Rumeni)[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Bukares[besut | besut sumber]

Yurisdiksi Tahta Suci[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]