Eparki Maramureş

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kabiskopan Maramureş

Dioecesis Maramuresensis

Eparhia de Maramureș
Biserica " Adormirea Maicii Domnului " Baia Mare.jpg
Lokasi
NagaraRumeni
Provinsi grejawiFăgăraş lan Alba Iulia
MetropolitanFăgăraş lan Alba Iulia
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
53,250
Informasi
DenominasiGreja Katulik Grikenlan Rumeni
Greja sui iurisGreja Katulik Grikenlan Rumeni
RitusRitus Bizantium
Didegaké5 Juni 1930
KatedralKatedral Kamunggahan ing Baia Mare
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MayorLucian Mureșan
BiskopVasile Bizău
Peta
Divisi administratif greja
Divisi administratif greja
Situs web
Situs web

Eparki Maramureș didegake minangka kasepakatan konkordat antarane Tahta Suci lan nagara Rumeni sing dileksanakake ing 10 Mei 1927 lan diratifikasi ing 10 Juni 1929.[1]

Deskripsi[besut | besut sumber]

Liwat bulla Sollemni Conventione ing 5 Juni 1930, Hierarki Katulik saka loro ritus didegake ing kabeh Karajan Rumeni. Kaputusan kasebut banjur kuwi mengadegake kabiskopan anyar lan Maramureș diputuske kanggo dadi panggonane. Pusate ana ing Baia Mare lan kabiskopan kasebut menika suffragan saka Kabiskopan Agung Metropolitan Alba Iulia lan Făgăraș.

Cathetan[besut | besut sumber]

Koordhinat: 47°38′59″N 23°34′17″E / 47.6498°N 23.5713°E / 47.6498; 23.5713