Menyang kontèn

Kabiskopan Iaşi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Iaşi

Dioecesis Iasensis

Episcopia de Iaşi
Lokasi
Nagara Rumeni
Provinsi grejawiBucharest
MetropolitanKabiskopan Agung Bucharest
Statistik
Amba46.378 km2 (17.907 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
4,272,000
234,211 (5.5%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké27 Juni 1884
KatedralKatedral Maria Ratu Iași, Iaşi
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopPetru Gherghel
Biskop Agung MetropolitanIoan Robu
Biskop AuksilierAurel Percă
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Iaşi (utawa Jászvásár ing basa Magyar) yaiku suffragan Ritus Latin saka Metropolitan Kabiskopan Agung Bucharest, ing Moldavia, Rumeni. Sawise 1990, biskope menika Petru Gherghel, sing sadurunge ngejabat minangka Administrator Apostolik sawise 1978.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Artikel puniki njangkep teks saking Catholic Encyclopedia ingkang arupi ranah publik.

Koordhinat: 47°09′37″N 27°35′00″E / 47.1604°N 27.5832°E / 47.1604; 27.5832