Menyang kontèn

Kabiskopan Satu Mare

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Satu Mare

Dioecesis Satmariensis

Dieceza Satu Mare
Katedral Kabiskopan ing Satu Mare
Lokasi
NagaraRumeni
Provinsi grejawiBucharest
MetropolitanKabiskopan Agung Bucharest
Statistik
Amba10.725 km2 (4.141 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
875,000
64,137 (7.3%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké18 Oktober 1982
KatedralKatedral Satu Mare
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJenő Schönberger
Biskop Agung MetropolitanIoan Robu
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Satu Mare, Rumeni (Basa Honggari: Szatmári Római Katolikus Püspökség) didegake ing 23 Maret 1804 dening Franz I, Raja Honggari lan direstui dening Paus Pius VII ing 9 Agustus. Ing wektu iku, kabiskopan kasebut dadi bagean saka Karajan Honggari lan ngeliputi wilayah sing luwih gedhe, kalebu wilayah-wilayah sing saiki lumebu Honggari, Slowakia lan Rumeni. Kabiskopan kasebut isih ana ing wujud saikine ing 18 Oktober 1982, nalika rezim Komunis ngeparokene saka Kabiskopan Oradea Mare.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 47°47′34″N 22°52′34″E / 47.7928°N 22.8761°E / 47.7928; 22.8761