Ordinariat militèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Ordinariat militèr yaiku yurisdiksi grejawi saka Greja Katulik Roma, Greja Latin utawa Wetan, sing gumantung marang pelayanan pastoral umat Katulik sing ngelayani angkatan bersenjata nagara. Nganti taun 1986, yurisdiksi kasebut diarani "vikariat militèr" lan nduweni status sing padha karo vikariat apostolik, sing diketuwani dening biskop sing nrima wewenange liwat delegasi saka Paus.

Pranala jaba[besut | besut sumber]