Ordinariat Militèr Kénya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ordinariat Militer Kenya

Ordinariatus Militaris Kenia
Lokasi
NagaraKenya
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Latin
Didegaké20 Januari 1964 (58 taun kepungkur)
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopAlfred Kipkoech Arap Rotich

Ordinariat Militer Kenya yaiku ordinariat militer Greja Katulik Roma. Gumantung marang Tahta Suci, ordinariat militer kasebut ngawenehi layanan pastoral marang umat Katulik Roma sing nyambut gawe ing Angkatan Bersenjata Kenya lan kaluwargane.

Riwayat[besut | besut sumber]

Ordinariat militer kasebut didegake minangka vikariat militer ing 20 Januari 1964 karo vikar militer kapisan diangkat ing dina sing padha. Vikariat militer kasebut dimunggahke dadi ordinariat militer ing 21 Juli 1986.

Pemegang jabatan[besut | besut sumber]

Vikar militer[besut | besut sumber]

Ordinari militer[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]