Ordinariat Militèr Kolombia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ordinariat Militer Kolombia

Obispado Castrense de Colombia
Escudo de la Diócesis Castrense de Colombia.svg
Lambang Ordinariat Militer Kolombia
Lokasi
Nagara Kolombia
Statistik
Amba1,141,748 km2 (440,831 sq mi)
Paroki191
Kongregasi3
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké13 Oktober 1949 (73 taun kepungkur)
KatedralYesus Kristus sang Penebus
Imam sekuler160
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopVictor Manuel Ochoa Cadavid
Vikar Episkopal
  • Angkatan Darat: R.D. Héctor Julio Pongutá Herrera
  • Angkatan Segara: R.D. Salvador Quintero Chipagra
  • Angkatan Udhara: R.D. Campo Elías Rodríguez Peña
  • Kapulisian: R.D. José Gustavo González[1]
Situs web
http://obispadocastrensecolombia.org

Kabiskopan Militer Kolombia (Spanyol: Obispado Castrense de Colombia) yaiku ordinariat militer Greja Katulik Roma. Kabiskopan kasebut didegake kanggo layanan pastoral marang umat Katulik Roma sing nyambut gawe ing Angkatan Bersenjata Kolombia lan kaluwargane.

Riwayat[besut | besut sumber]

Kabiskopan kasebut wiwitan diarani minangka vikariat apostolik ing 13 Oktober 1949 karo penunjukan biskop kapisan ing 14 Juli 1950. Vikariat kasebut ditingkatke dadi ordinariat militer ing 21 Juli 1986. Pusat saka kabiskopan kasebut menika Katedral Yesus Kristus Penebus, Bogota.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]