Menyang kontèn

Ordinariat Militèr Jerman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ordinariat Militer Jerman

Katholische Militärseelsorge
Lokasi
Nagara Jerman
Kadekanan
  • Kiel
  • Berlin
  • Köln
  • München[1]
Statistik
Amba357,386 km2 (137,988 sq mi)
Paroki82
Kongregasi3
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
DidegakéMèi 22, 1868; 156 taun kapungkur (1868-05-22)
KatedralBasilika Santo Yohanes Pambaptis Berlin
Imam sekuler52
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopMgr Franz-Josef Overbeck
Vikar JenderalMgr Reinhold Bartmann[2]
Biskop emeritusMgr Walter Mixa
Situs web
http://www.katholische-militaerseelsorge.de

Ordinariat Militer Jerman (Jerman: Katholische Militärseelsorge; Deutsches Militärordinariat) yaiku ordinariat militer Greja Katulik Roma. Gumantung marang Tahta Suci, ordinariat militer kasebut ngawenehi layanan pastoral marang umat Katulik Roma ing Angkatan Bersenjata Jerman lan kaluwargane.

Referensi

[besut | besut sumber]
  1. (ing basa Basa Jerman) [1]
  2. (ing basa Basa Jerman) [2]

Pranala jaba

[besut | besut sumber]

Koordhinat: 52°29′15″N 13°24′31″E / 52.4875°N 13.4086°E / 52.4875; 13.4086