Ordinariat Militèr Koréa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ordinariat Militer Korea

Ordinariatus Militaris Corea

Jeneng Koréa
Hangul천주교 군종교구
Hanja天主敎 軍宗敎區
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaCheonjugyo Gunjonggyogu
McCune–ReischauerCh'ŏnjugyo Kunjonggyogu
Lokasi
NagaraKorea
Statistik
Populasi
- Total
(ing 2008)
655000
Paroki99[1]
Kongregasi3[1]
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Latin
Didegaké22 November 1983 (39 taun kepungkur)
KatedralKatedral Santa Perawan Maria diunggahake marang Swarga,[2] Yongsan-gu, Seoul
Imam sekuler103[1]
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopMgr. Titus Seo Sang-bum
Situs web
www.gunjong.or.kr

Ordinariat Militer Korea yaiku ordinariat militer Greja Katulik Roma. Subyek langsung marang Tahta Suci, ordinariat militer kasebut ngewenehi layanan pastoral karo umat Katulik sing bertugas ing Angkatan Bersenjata Republik Korea (Korea Kidul) lan kaluwarga mereka.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c http://www.catholic-hierarchy.org/diocese/dmlkr.html
  2. "국직" . Ordinariat Militer Korea. 2005. Dibukak ing 4 September 2021.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Korsel-stub

Koordhinat: 37°33′00″N 126°58′59″E / 37.5500°N 126.9830°E / 37.5500; 126.9830