Ordinariat Militèr Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ordinariat Militer Indonesia

Ordinariatus Castrensis Indonesia[1]
Lokasi
Nagara Indonesia
Provinsi grejawiTunduk langsung marang Takhta Suci
Koordinat6°10′08″S 106°49′59″E / 6.169013°S 106.833114°E / -6.169013; 106.833114
Statistik
Amba1,910,931 km2 (737,815 sq mi)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
DidegakéDhésèmber 25, 1949; 72 taun kapungkur (1949-12-25)
Imam sekuler5[2]
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopIgnatius Suharyo Hardjoatmodjo
Vikar JenderalKolonel Sus[3] R.D. Yoseph Maria Marcelinus Bintoro[1]
(Wakil Biskop)

Ordinariat Militer Indonesia yaiku ordinariat militer saka Greja Katulik Roma. Yurisdiksi iki nyediake pelayanan pastoral kanggo umat Katulik sing dadi anggota TNI/Polri karo kulawargane. Ordinariat iki ora kalebu provinsi grejawi ing ngendi wae lan tunduk langsung karo Takhta Suci.

Sajarah[besut | besut sumber]

  • Didegake minangka Vikariat Militer Indonesia ing 25 Desember 1949.
  • Ditingkatake minangka Ordinariat Militer Indonesia ing 21 Juli 1986.

Ordinaris[besut | besut sumber]

Vikaris militer[besut | besut sumber]

Ordinaris militer[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]