Julius Darmaatmadja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Julius Darmaatmadja
Coat of arms of Julius Darmaatmadja.svg

Kardinal Mgr. Julius Riyadi Darmaatmadja, S.J. (lair ing Muntilan, Magelang, Jawa Tengah, 20 Dhésèmber 1934; umur 81 taun).[1] Julius Darmaatmadja iku salah sijiné kardinal Gréja Katulik Roma kang asalé saka Indonésia wiwit taun 1994.[2] Julius Darmaatmadja njabat dadi Uskup Agung Jakarta wiwit tanggal 11 Januari 1996 nganti 28 Juni 2010.[2]

Nalika dadi kardinal, Julius Darmaatmadja uga mèlu ing pamilihan Paus kang anyar nalika taun 2005.[2] Nalika iku, paus kang kepilih ya iku Paus Benediktus XVI.[2]

Julius Darmaatmadja lair saka bapak kang jenengé Joachim Djasman Darmaatmadja lan ibuné jenengé Maria Siti Sarpinah.[2] Julius Darmatmadja lair saka kluwarga kang prasaja.[2]

Darmaatmadja mlebu Seminari Menengah Yogyakarta lan Seminari Mertoyudan.[2] Saliyané iku, Julius Darmaatmadja uga mlebu Novisiat Serikat Yesus Girisonta nalika taun 1957.[2] Julius ditahbisaké dadi imam nalika tanggal 18 Desember 1969 déning Justinus Darmojuwono lan nduwèni tugas ing Yogyakarta.[2] Sawisé iku, nalika taun 1978-1981 Julius Darmaatmadja njabat dadi Rèktor Seminari Menengah Mertoyudan.[2] Julius Darmaatmadja ditahbisaké dadi Uskup Agung Semarang uga ditahbisaké déning Kardinal Justinus Darmoyuwono nalika tanggal 29 Juni 1983.[2] Nalika 28 April 1984 Julius Darmaatmaja diangkat karo Vatikan Roma dadi Uskup kanggoné ABRI nggantèkaké Kardinal Justinus Darmojuwono Pr.[2] Darmaatmadja mundur saka jabatané dadi Uskup ABRI nalika 2 Januari 2006 lan digentèni karo Uskup Semarang kang jenengé Ignatius Suharyo Hardjoatmodjo.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)nationalcatholicreporter.org(diundhuh tanggal 26 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)kaj.or.id(diundhuh tanggal 26 Agustus 2011)