Kabiskopan Agung Merauke

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Merauke

Archidiœcesis Meraukensis
Lokasi
Nagara Indonesia
Teritorial
Provinsi grejawiMerauke
Kadekanan
Markas besarJalan Mandala 30 Merauke, Merauke 99614
Koordinat8°29′11″S 140°23′26″E / 8.4864857°S 140.3905964°E / -8.4864857; 140.3905964
Statistik
Amba90,000 km2 (35,000 sq mi)[1]
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing Juni 2014)
262,627
151,850 (57.82%)
Paroki27
Kongregasi29
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké24 Juni 1950 (&&&&&&&&&&&&&073.&&&&&073 taun, &&&&&&&&&&&&0246.&&&&&0246 dina)
KatedralFransiskus Xaverius
Imam sekuler17
BasaBasa Indonesia
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanPetrus Canisius Mandagi, M.S.C.
Vikar JenderalR.P. Hendrikus Kariwop, M.S.C.
Vikar Episkopal
  • R.P. Gerardus Ohoiduan, M.S.C.
  • R.P. Yohanes Sareta, M.S.C.
Vikar YudisialR.D. Donatus Wea
Situs web
http://kamerauke.blogspot.com

Kabiskopan Agung Merauke yaiku metropolit Provinsi Grejani ing kamanunggalan karo papat kabiskopan sufragan ing cedhakne, yaiku Kabiskopan Agats, Kabiskopan Jayapura, Kabiskopan Manokwari-Sorong lan keuskupan Timika. Kabiskopan Agung Merauke menika kabiskopan metropolitan karo persentase umat Katulik sing cukup dhuwur tinimbang kabiskopan liyane sing ana ing Tanah Papua. Wilayahe ngeliputi Kabupaten Merauke, Kabupaten Boven Digoel, lan sabagean gedhe wilayah Kabupaten Mappi, Papua.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. "Salinan arsip". Diarsip saka sing asli ing 2020-02-12. Dibukak ing 2019-10-17.
  2. "Archive copy". Diarsip saka sing asli ing 2022-02-17. Dibukak ing 2022-02-17.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)

Kepustakaan[besut | besut sumber]

  • Sinaga, Rosmaida (September 2013), Masa Kuasa Belanda di Papua 1898-1962 , Depok: Komunitas Bambu
  • Steenbrink, Karel (2007), Catholics in Indonesia, 1903-1942 : A Documented History , vol. 2, Brill, ISBN 978-90-67-18260-7

Pranala jaba[besut | besut sumber]