Kabiskopan Ketapang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Ketapang

Diœcesis Ketapangensis
Lokasi
Nagara Indonesia
TeritorialKetapang lan Kayong Lot
Provinsi grejawiPontianak
Markas besarDalan Ahmad Yani 74, Kotak Pos 175 Delta Pawan, Ketapang 78811
Koordinat1°50′58″S 109°58′25″E / 1.849337°S 109.973647°E / -1.849337; 109.973647
Statistik
Amba35.809 km2 (13.826 sq mi)[1]
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2012[2])
548,709
115,905 (21.12%)
Paroki20
Kongregasi11
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké14 Juni 1954 (&&&&&&&&&&&&&069.&&&&&069 taun, &&&&&&&&&&&&0252.&&&&&0252 dina)
KatedralSanta Gemma Galgani, Ketapang
Imam sekuler24
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopPius Riana Prapdi
Vikar JenderalR.D. Laurensius Sutadi[1]
Vikar YudisialR.D. Zacharias Lintas[1]
Biskop emeritusBlasius Pujaraharja
(Biskop, 1979–2012)

Kabiskopan Ketapang yaiku kabiskopan sufragan saka Kabiskopan Agung Pontianak. Kabiskopan kasebut duwe amba 35.809 km2 ing Kabupaten Ketapang lan Kabupaten Kayong Lor, Kalimantan Kulon. Umat ing kabiskopan iki duwe cacah 123.407 wong, tersebar ing 18 paroki lan dilayani dening 29 imam, sehingga rata-rata tiap imam ngelayani 4.255 wong. Biskop Kabiskopan Ketapang saiki yaiku Mgr. Pius Riana Prapdi sawise 25 Juni 2012.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]