Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Rodos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Rodos

Archidioecesis Rhodiensis

Αρχιεπισκοπή Ρόδου
Lokasi
NagaraGrikenlan
MetropolitanGumantung marang Tahta Suci
Statistik
Amba2.714 km2 (1.048 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
150,000
2,000 (1.3%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké28 Maret 1928
KatedralKatedral Santo Fransiskus saka Asisi
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopSede vacante
Administrator ApostolikSevastianos Rossolatos

Kabiskopan Agung Rodos (Latin: Archidioecesis Rhodiensis) yaiku kabiskopan agung non-Metropolitan, bekas tahta tituler lan wiwitane kabiskopan sing banjur kuwi dipromosike dadi kabiskopan agung metropolitan. Kabiskopan kasebut gumantung marang Tahta Suci, dudu bagean saka provinsi grejawi, lan nduweni tahta katedral ing Katedral Santo Fransiskus saka Asisi, pulo Rodos, Grikenlan.

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber

Koordhinat: 36°26′37″N 28°13′37″E / 36.4437°N 28.2270°E / 36.4437; 28.2270