Menyang kontèn

Ordinariat kanggo umat Katulik Ritus Armèni ing Grikenlan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Ordinariat Grikenlan)
Ordinariat Katulik Ritus Armèni ing Grikenlan
Lokasi
NagaraGrikenlan
Statistik
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
200
Paroki2
Informasi
RitusRitus Armeni
Didegaké21 Dhesember 1925
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
PatriarkKrikor Bedros XX Gabroyan
BiskopSede vacante
KoadjutorHovsep Bezazian, Administrator Apostolik
Biskop emeritusNeshan Karakéhéyan, I.C.P.B

Ordinariat kanggo Katulik Ritus Armeni ing Grikenlan utawa Ordinariat Katulik Armeni Grikenlan yaiku ordinariat kanggo kapercayan ritus wetan (yurisdiksi semi-kabiskopan Katulik Wetan) Greja Katulik Armeni (Ritus Armeni ing basa Armeni) kanggo para pangikut ing Grikenlan. Ordinariat kasebut gumantung marang Tahta Suci (utamine Kongregasi kanggo Greja-greja Oriental); dudu bagean saka provinsi grejawi.

Sumber[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]