Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Armagh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
!Kanggé katrangan langkung jangkep ngenani topik puniki, pirsani Biskop Agung Armagh.
Kabiskopan Agung Armagh

Archidioecesis Armachana

Ard-Deoise Ard Mhacha
Katedral Santo Patrick, Armagh
Lokasi
Nagara
Provinsi grejawiArmagh
MetropolitanArmagh
Koordinat54°20′53″N 6°39′22″W / 54.348°N 6.656°W / 54.348; -6.656Koordhinat: 54°20′53″N 6°39′22″W / 54.348°N 6.656°W / 54.348; -6.656
Statistik
Amba3.472 km2 (1.341 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2012)
334,751
227,950 (68.1%)
Paroki61
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké445
(minangka Kabiskopan)
1152
(minangka Kabiskopan Agung)
KatedralKatedral Katulik Roma St Patrick, Armagh
Santo/santa pelindung
Imam sekuler138
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungEamon Martin
Biskop AuksilierMichael Router
Vikar Jenderal
  • Gerard Clifford
  • Dean Colum Curry
Biskop emeritusSeán Brady
Peta
Situs web
armagharchdiocese.org

Kabiskopan Agung Armagh (Latin: Archidioecesis Ardmachana; Basa Irlandia: Ard-Deoise Ard Mhacha) yaiku kabiskopan agung Katulik Roma ing bagean lor Irlan. Pimpinane menika Biskop Agung Armagh sing uga menika uskup Metropolitan provinsi grejawi Armagh lan Primat Kabeh Irlan. Greja induke menika Katedral Santo Patrick. Kabiskopan kasebut rasmine diakoni minangka provinsi metropolitan ing 1152 dening Sinode Kells.

Pimpinan[besut | besut sumber]

Pratelan biskop agung:[1][2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Former Archbishops of Armagh". Roman Catholic Archdiocese of Armagh. Diarsip saka sing asli ing 2009-01-06. Dibukak ing 10 Januari 2010.
  2. Fryde, E. B.; Greenway, D. E.; Porter, S.; Roy, I. (1986). Handbook of British Chronology (édhisi ka-Third). Cambridge: Cambridge University Press. kc. 415–416. ISBN 0-521-56350-X.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]