Menyang kontèn

Kabiskopan Ossory

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Ossory

Dioecesis Ossoriensis

Deoise Osraí
Katedral Santa Maria, Kilkenny, tahta episkopal biskop Ossory
Lokasi
NagaraRepublik Irlan
Provinsi grejawiProvinsi Dublin
MetropolitanKabiskopan Agung Dublin
Statistik
Amba761 sq mi (1,970 km2)
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)

84.244
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
DidegakéKabiskopan ing 1111
KatedralKatedral Dewi Maria, Kilkenny
Santo/santa pelindungSt Kieran
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopDermot Farrell
Biskop Agung MetropolitanDiarmuid Martin
Biskop emeritusSeamus Freeman
Peta
Situs web
ossory.ie

Kabiskopan Ossory (Basa Irlandia: Deoise Osraí) yaiku kabiskopan Katulik Roma ing wetan Irlan. Kabiskopan kasebut menika salah sijining saka enem kabiskopan suffragan ing provinsi grejawi Dublin lan gumantung marang Kabiskopan Agung Dublin.[1][2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Diocese of Ossory. Catholic-Hierarchy. Retrieved 26 April 2010.
  2. Archdiocese of Dublin. Catholic-Hierarchy. Retrieved 26 April 2010.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]