Menyang kontèn

Kabiskopan Waterford lan Lismore

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Waterford lan Lismore

Dioecesis Vaterfordiensis et Lismoriensis

Deoise Phort Láirge agus Lios Mór
Lokasi
NagaraRepublik Irlan
Provinsi grejawiProvinsi Cashel
MetropolitanKabiskopan Agung Cashel lan Emly
Statistik
Amba981 sq mi (2,540 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
152,136
144,027 (94.7%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
DidegakéDinyawijike ing 16 Juni 1363
KatedralKatedral Tritunggal Mahakudus, Waterford
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopAlphonsus Cullinan
Biskop Agung MetropolitanKieran O'Reilly
Vikar JenderalDeakon Agung: Nicholas O’Mahony PP, VG.
Biskop emeritusWilliam Lee
Peta
Situs web
waterfordlismore.com

Kabiskopan Waterford dan Lismore (Irlan: Deoise Phort Láirge agus Leasa Móire ) yaiku kabiskopan Katulik Roma ing kidul Irlan. Kabiskopan kasebut menika salah sijining saka enem kabiskopan suffragan ing provinsi grejawi Cashel.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Diocese of Waterford and Lismore. Catholic-Hierarchy. Retrieved 3 June 2011.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • [1]
  • Diocese of Waterford and Lismore
  • "Lismore and Waterford". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913.