Menyang kontèn

Kabiskopan Derry

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Derry

Dioecesis Derriena

Deoise Dhoire
Katedral Santo Eugenius dideleng saka tembok Derry
Lokasi
Nagara Irlan Lor
 Republik Irlan
Provinsi grejawiProvinsi Armagh
MetropolitanKabiskopan Agung Armagh
Koordinat54°59′42″N 7°19′34″W / 54.995°N 7.326°W / 54.995; -7.326Koordhinat: 54°59′42″N 7°19′34″W / 54.995°N 7.326°W / 54.995; -7.326
Statistik
Amba965 sq mi (2,500 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
316.916
243.229 (76.7%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
KatedralKatedral Santo Eugenius, Derry
Santo/santa pelindungSt Eugenius lan St Columba
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopDonal McKeown
Biskop Agung MetropolitanEamon Martin
Vikar JenderalPaul McCafferty & Monsinyur Andy Dolan
Biskop emeritusSéamus Hegarty Biskop Emeritus Derry (1994-2011)
Francis Lagan Auksilier Emeritus kanggo Biskop Derry (1988-2010)
Peta
Situs web
derrydiocese.org

Kabiskopan Derry (Basa Irlandia: Deoise Dhoire) yaiku kabiskopan ing lor Irlan. Kabiskopan kasebut ana ing provinsi grejawi Armagh. Kabiskopan kasebut didegake ing taun 1158.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of Derry". GCatholic.org.

Pranala jaba[besut | besut sumber]