Menyang kontèn

Kabiskopan Kilmore

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Kilmore

Dioecesis Kilmorensis

Deoise na Cille Móire
Katedral St. Patrick lan St. Felim ing Cavan, tahta episkopal para biskop Kilmore.
Lokasi
Nagara Irlan Lor
 Republik Irlan
Provinsi grejawiProvinsi Armagh
MetropolitanKabiskopan Agung Armagh
Statistik
Amba850 sq mi (2,200 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
77,052
69,460 (90.1%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké1152
KatedralKatedral St. Patrick lan St. Felim ing Cavan
Santo/santa pelindungSt Patrick lan St Felim
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopMartin Hayes
Vikar JenderalMsgr Liam Kelly
Biskop emeritusPhilip Leo O'Reilly
Peta
Situs web
kilmorediocese.ie

Kabiskopan Kilmore (Basa Irlandia: Deoise na Cille Móire; Latin: Dioecesis Kilmorensis) yaiku kabiskopan Katulik Roma sing utamine ana ing Republik Irlan sanadyan sajumlah paroki ana ing Irlan Lor. Kabiskopan kasebut menika salah sijining saka wolu kabiskopan suffragan sing ana ing provinsi grejawi Kabiskopan Agung Armagh.[1][2]

Ordinaris[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Archdiocese of Armagh. Retrieved on 16 January 2009.
  2. Diocese of Kilmore: Homepage. Retrieved on 16 January 2009.

Koordhinat: 53°59′41″N 7°21′41″W / 53.9948°N 7.3614°W / 53.9948; -7.3614