Menyang kontèn

Kabiskopan Dunkeld

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Dunkeld

Dioecesis Dunkeldensis
Lokasi
Nagara Sekotlan
Provinsi grejawiSt Andrews lan Edinburgh
MetropolitanSt Andrews lan Edinburgh
Koordinat56°33′54″N 3°35′06″W / 56.565°N 3.585°W / 56.565; -3.585Koordhinat: 56°33′54″N 3°35′06″W / 56.565°N 3.585°W / 56.565; -3.585
Statistik
Amba8,495 km2 (3,280 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2015)
330.864
64.500 (19.5%)
Paroki44
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké5 Maret 1878
KatedralKatedral Santo Andreas, Dundee
Imam sekuler33
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopStephen Robson
Biskop Agung MetropolitanLeo Cushley
Vikar JenderalKenneth J. McCaffrey
Situs web
www.rcdod.org.uk

Kabiskopan Dunkeld (Latin: Dioecesis Dunkeldensis) yaiku kabiskopan Ritus Latin Greja Katulik ing Sekotlan, sing ngadegake hierarki episkopal sing bedha karo Inggris lan Wales.

Ing 9 Januari 2014, Stephen Robson dimunggahke dadi biskop ping sanga saka kabiskopan kasebut.

Pranala jaba

[besut | besut sumber]