Menyang kontèn

Ordinariat Personal Dewi Maria saka Walsingham

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ordinariat Personal Dewi Maria ing Inggris lan Wales

Ordinariatus Personalis Dominae Nostrae Valsinghamensis in Anglia et Cambria

Personal Ordinariate of Our Lady of Walsingham in England and Wales
Coat of arms of the Ordinariat Personal of Dewi Maria ing Inggris lan Wales
Lambang
Lokasi
Nagara Karajan Manunggal
Teritorial Inggris
 Wales
 Sekotlan
Provinsi grejawiGumantung marang Tahta Suci
Kadekanan3 dekenat (15 wilayah pastoral)
Markas besarSoho, Westminster, London Raya, Inggris, Karajan Manunggal
Statistik
Amba209,331 km2 (80,823 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2017)
63,785,917
3,500 (0,005%)
Paroki36
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma (Panganggoan Anglikan)
DidegakéJanuari 15, 2011; 13 taun kapungkur (2011-01-15)
KatedralGreja Katulik Dewi Maria Dimunggahke menyang Swarga lan St. Gregorius, Westminster
Santo/santa pelindungSanto John Henry Newman
Imam sekuler90 imam diosesan
BasaBasa Inggris
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
OrdinarisKeith Newton
Vikar JenderalDavid Waller
Vikar Episkopal
  • Christopher Lindlar
  • Michael Halsall
Situs web
ordinariate.org.uk

Ordinariat Personal Dewi Maria saka Walsingham ing Inggris lan Wales (Latin: Ordinariatus Personalis Dominae Nostrae Valsinghamensis in Anglia et Cambria; Inggris: Personal Ordinariate of Our Lady of Walsingham in England and Wales) yaiku ordinariat personal ing Greja Katulik Roma sing gumantung marang Takhta Suci ing wilayah Konferensi Waligreja Inggris lan Wales (CBCEW) lan uga kalebu Sekotlan.[1] Ordinaris personal uga menika anggota CBCEW. Ordinariat kasebut didegake ing 15 Januari 2011 minangka wadah kanggo kelompok-kelompok mantan panganut Anglikan ing Inggris lan Wales adhedhasar konstitusi apostolik Anglicanorum coetibus sing dimetuke dening Paus Benediktus XVI.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Masalah transklusi: {{En}} mung bisa kaanggo ing mandhala aran Barkas. Anggonen {{lang-en}} utawa {{en icon}} baé. "Ordinariate welcomes first priest in Scotland". Independent Catholic News. July 28, 2011. Dibukak ing 3 November 2011.
  2. Masalah transklusi: {{En}} mung bisa kaanggo ing mandhala aran Barkas. Anggonen {{lang-en}} utawa {{en icon}} baé. Personal Ordinariate of Our Lady of Walsingham: History Archived 2012-04-12 at the Wayback Machine.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Ordinariat kanggo Panganggoan Anglikan