Menyang kontèn

Kabiskopan Menevia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Menevia

Dioecesis Menevensis

Esgobaeth Mynyw
Diocese of Menevia
Katedral St. Yosef, Swansea
Lokasi
Nagara Wales, Karajan Manunggal
Provinsi grejawiCardiff
Kadekanan5
Markas besarSwansea, West Glamorgan, Wales, Karajan Manunggal
Statistik
Amba9,611 km2 (3,711 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2017)
838,707
28,190 (3,4%)
Paroki53
Schools19
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
DidegakéMaret 4, 1895; 129 taun kapungkur (1895-03-04)
KatedralKatedral St. Yosef, Swansea
Santo/santa pelindungSanto Yosef
Imam sekuler47 (35 imam diosesan lan 12 imam religius)
BasaBasa Inggris
Basa Wales
Basa Latin Grejawi
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopMark O'Toole
Biskop Agung MetropolitanMark O'Toole
Vikar JenderalJoseph Cefai
Biskop emeritusJohn Peter Mark Jabalé
Thomas Matthew Burns
Peta
Lokasi Kabiskopan Meneviia
Lokasi Kabiskopan Meneviia
Situs web
menevia.org

Kabiskopan Menevia (Latin: Dioecesis Menevensis; basa Wales: Esgobaeth Mynyw; Inggris: Diocese of Menevia) yaiku kabiskopan Katulik Roma ing Wales. Kabiskopan kasebut menika salah sijining saka loro kabiskopan sufragan ing provinsi grejawi Cardiff.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "CATHOLIC ENCYCLOPEDIA: Menevia". www.newadvent.org. Dibukak ing 2019-11-16.

Pranala jaba[besut | besut sumber]