Menyang kontèn

Kabiskopan Salford

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Salford

Dioecesis Salfordensis

Diocese of Salford
Katedral St. Yohanes Penginjil, Salford
Lokasi
Nagara Inggris, Karajan Manunggal
Provinsi grejawiLiverpool
Kadekanan8
Markas besarSalford, Manchester Raya, Inggris, Karajan Manunggal
Statistik
Amba1,800 km2 (690 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2017)
2,854,680
299,742 (10,5%)
Paroki134
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
DidegakéSèptèmber 29, 1850; 173 taun kapungkur (1850-09-29)
KatedralKatedral St. Yohanes Panginjil, Salford
Imam sekuler259 (170 imam diosesan lan 89 imam religius)
BasaBasa Inggris
Basa Latin Grejawi
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJohn Stanley Kenneth Arnold
Biskop Agung MetropolitanMalcolm McMahon, O.P.
Vikar Jenderal
  • Michael Cooke
  • John Daly
  • Peter Hopkinson
Vikar Episkopal
  • Paul Daly
  • Gerald Murphy
Vikar YudisialChristopher Dawson
Biskop emeritusTerence John Brain
Peta
Lokasi Keuskupan Salford
Lokasi Keuskupan Salford
Situs web
dioceseofsalford.org.uk

Kabiskopan Salford (Latin: Dioecesis Salfordensis; Inggris: Diocese of Salford) yaiku kabiskopan Greja Katulik sing berpusat ing Salford, Manchester Raya, Inggris. Kabiskopan kasebut didegake ing taun 1850 minangka salah sijining kabiskopan Katulik sawise zaman Reformasi Inggris ing Karajan Manunggal.[1][2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of Salford, England". GCatholic. Dibukak ing 2019-11-28.
  2. "Salford (Latin (or Roman) Diocese) [Catholic-Hierarchy]". catholic-hierarchy.org. Dibukak ing 2019-11-28.

Artikel puniki njangkep teks saking Catholic Encyclopedia ingkang arupi ranah publik.

Wacaan tambahan[besut | besut sumber]

  • Almanac for the Diocese of Salford; for the year 1877 etc. Various publishers; Cithakan:Oclc (annual: cover title: Salford Diocesan Almanac)
  • Cooke, Fr. Michael; Fr. Francis Parkinson (2008). Salford Diocesan Almanac 2009. Salford. kc. 232. Diarsip saka sing asli ing 1 Dhésèmber 2008.(includes a directory detailing the histories of all the churches and chapels which have either closed or changed their names)

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 53°29′N 2°16′W / 53.48°N 2.26°W / 53.48; -2.26