Menyang kontèn

Kabiskopan Arundel lan Brighton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Arundel lan Brighton

Dioecesis Arundeliensis-Brich-telmestunensis

Diocese of Arundel and Brighton
Katedral Arundel
Lokasi
Nagara Inggris, Karajan Manunggal
Provinsi grejawiSouthwark
Kadekanan13
Markas besarArundel, Sussex Kulon, Inggris, Karajan Manunggal
Statistik
Amba4.998 km2 (1.930 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2018)
3,310,715
178,075 (5,4%)
Paroki91
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
DidegakéMèi 28, 1965; 59 taun kapungkur (1965-05-28)
KatedralKatedral Arundel
Imam sekuler188 (115 imam diosesan kan 73 imam religius)
BasaBasa Inggris
Basa Latin Grejawi
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopCharles Phillip Richard Moth
Biskop Agung MetropolitanJohn Wilson
Vikar JenderalJonathan Martin
Biskop emeritusKieran Thomas Conry
Peta
Lokasi Kabiskopan
Lokasi Kabiskopan
Situs web
dabnet.org

Kabiskopan Arundel lan Brighton (Latin: Dioecesis Arundeliensis-Brich-telmestunensis; Inggris: Diocese of Arundel and Brighton) yaiku kabiskopan Katulik Roma ing kidul Inggris sing kalebu Sussex lan Surrey (kajaba Spelthorne, sing dadi bagean saka Kabiskopan Westminster). Kabiskopan kasebut didegake ing 28 Mei 1965 dening Paus Paulus VI, sadurunge bagean saka Kabiskopan Southwark, sing dimunggahke dadi kabiskopan agung karo provinsi grejawi sing anyar ing wektu sing padha.[1][2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of Arundel and Brighton, England". GCatholic. Dibukak ing 2019-11-30.
  2. "Arundel and Brighton (Latin (or Roman) Diocese) [Catholic-Hierarchy]". catholic-hierarchy.org. Dibukak ing 2019-11-30.

Pranala jaba[besut | besut sumber]