Menyang kontèn

Kabiskopan Clifton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Clifton

Dioecesis Cliftoniensis

Diocese of Clifton
Katedral St. Petrus lan Paulus, Clifton
Lokasi
Nagara Inggris, Karajan Manunggal
TeritorialGloucestershire, Wiltshire, Somerset, lan Bristol Raya
Provinsi grejawiBirmingham
Kadekanan13
Markas besarBristol, Inggris, Karajan Manunggal
Statistik
Amba10,916 km2 (4,215 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2017)
2,619,900
170,077 (6,5%)
Paroki104
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
DidegakéJanuari 30, 1688; 336 taun kapungkur (1688-01-30)
KatedralKatedral St. Petrus lan Paulus, Clifton
Imam sekuler130 (95 imam diosesan lan 35 imam religius)
BasaBasa Inggris
Basa Latin Grejawi
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopDeclan Ronan Lang
Biskop Agung MetropolitanBernard Longley
Vikar JenderalBernard Massey
Liam Slattery
Vikar EpiskopalRichard Dwyer
Peta
Lokasi Kabiskopan Clifton
Lokasi Kabiskopan Clifton
Situs web
cliftondiocese.com

Kabiskopan Clifton (Latin: Dioecesis Cliftoniensis; Inggris: Diocese of Clifton) yaiku kabiskopan Katulik Roma sing berpusat ing Katedral Santo Petrus lan Paulus ing Clifton, Inggris. Kabiskopan kasebut kalebu Bristol, Gloucestershire, Somerset, lan Wiltshire, karo amba 10.916 square kilometres (4.215 sq mi). Kabiskopan Clifton menika bagean saka Asosiasi Ziarah Katulik.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]