Kabiskopan Agung Cardiff

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Cardiff

Archidioecesis Cardiffensis

Archesgobaeth Caerdydd
Archdiocese of Cardiff
Coat of arms of the Kabiskopan Agung of Cardiff
Lambang
Lokasi
Nagara Wales, Karajan Manunggal (wilayah kidul)
 Inggris, Karajan Manunggal (wilayah lor)
Provinsi grejawiCardiff
Kadekanan6
Markas besarCardiff, Wales, Karajan Manunggal
Statistik
Amba3,064 km2 (1,183 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2017)
1,547,700
130,500 (8,4%)
Paroki59
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
DidegakéFèbruari 7, 1916; 107 taun kapungkur (1916-02-07)
KatedralKatedral St. David, Cardiff
Santo/santa pelindungSanta Perawan Maria Dikandung Tanpa Noda
Imam sekuler65 (44 imam diosesan lan 21 imam religius)
BasaBasa Inggris
Basa Wales
Basa Latin Grejawi
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanGeorge Stack
Vikar JenderalJoseph Boardman
Vikar EpiskopalMatthew Carney, O.S.B.
Vikar YudisialMatthew Jones
Peta
Lokasi Kabiskopan Agung Cardiff
Lokasi Kabiskopan Agung Cardiff
Situs web
rcadc.org

Kabiskopan Agung Cardiff (Latin: Archidioecesis Cardiffensis; basa Wales: Archesgobaeth Caerdydd; Inggris: Archdiocese of Cardiff) yaiku kabiskopan agung saka Greja Katulik sing kalebu bagean kidul wetan Wales lan wilayah Herefordshire ing Inggris. Provinsi Metropolitan Cardiff Wales lan Herefordshire kalebu kabeh Wales lan sebagean Inggris.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]