Gunung Pilatus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Pilatus
Tomlishorn
Picswiss SZ-27-06.jpg
East side
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 2,128 m (6,982 ft)
Prominèn 585 m (1,919 ft) [1]
Parent peak Brienzer Rothorn
Géografi
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 450: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Switzerland" nor "Template:Location map Switzerland" exists.
Location Obwalden/Nidwalden, Switzerland
State/Province CH
Parent range Emmental Alps
Panjatan
Panjatan pisanan 14th century
Rute gampang dhéwé Pilatus Railway (world's steepest cogwheel railway)

Gunung Pilatus (Jerman: Pilatus) ya iku sawijining gunung kang ngadep ing Lucerne ing Swiss Tengah.Kaperang dumadi pirang-pirang puncak kang duwé dhuwur (2.128 m) kanthi jeneng Tomlishorn. KTT liyané duwé jeneng Esel (2.119 m) kang dumunung ing ndhuwur stasiun sepur. Yurisdiksi ndhuwur massif kapérang dumadi kanton saka Obwalden, Nidwalden, lan Lucerne. Puncak utama ya iku tepat ana ing tapel wates Obwalden lan Nidwalden.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Swisstopo maps