Gunung Pilatus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Pilatus
Tomlishorn
East side
Elevasi 2.128 m (6.982 ft)
Prominence 585 m (1.919 ft) [1]
Parent peak Brienzer Rothorn
Location
Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Switzerland" nor "Template:Location map Switzerland" exists.
Lokasi Obwalden/Nidwalden, Switzerland
Pagunungan Emmental Alps
Koordinat 46°58′26″N 8°14′28″E / 46.97389°N 8.24111°E / 46.97389; 8.24111Koordhinat: 46°58′26″N 8°14′28″E / 46.97389°N 8.24111°E / 46.97389; 8.24111
Climbing
First ascent 14th century
Rute paling gampang Pilatus Railway (world's steepest cogwheel railway)

Gunung Pilatus (Jerman: Pilatus) ya iku sawijining gunung kang ngadep ing Lucerne ing Swiss Tengah.Kaperang dumadi pirang-pirang puncak kang nduwèni dhuwur (2.128 m) kanthi jeneng Tomlishorn. KTT liyané nduwèni jeneng Esel (2.119 m) kang dumunung ing ndhuwur stasiun sepur. Yurisdiksi ndhuwur massif kaperang dumadi kanton saka Obwalden, Nidwalden, lan Lucerne. Puncak utama ya iku tepat ana ing tapel wates Obwalden lan Nidwalden.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Swisstopo maps
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Pilatus&oldid=984718"