Dhaptar basa miturut rumpun basa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Golongan Basa Austronesia[besut | besut sumber]

Golongan Basa Niger-Kongo[besut | besut sumber]

sarta Basa-Basa liya ing kawasan Afrika Kidul

Golongan Basa Nilo-Sahara[besut | besut sumber]

Golongan Basa Afro-Asiatik[besut | besut sumber]

Golongan Basa Austro-Asiatik[besut | besut sumber]

Golongan Basa Indo-Éropah[besut | besut sumber]

10 cabang klasik lan cawang-cawang tambahan kang mung diweruhi sethithik amarga wis sirna

1. Golongan Basa Anatolia

2. Golongan Basa Yunani (kadhangkala digabung karo Basa Armenia dadi Basa Yunani-Armenia

3. Basa Armenia

4. Golongan Basa Tokharia ora cetha

5. Basa Albania

6. Golongan Basa Indo-Iran

7. Golongan Basa Italik (kadhangkala digabung karo Basa Keltik dadi Basa Italo-Keltik

8. Golongan Basa Keltik

9. Golongan Basa Jermanik

10. Gabungan Golongan Basa Slavik lan Golongan Basa Baltik (Basa Balto-Slavik)

Saliyané kasepuluh kategori ing dhuwur, uga ana Basa-Basa sing durung diklasifikasèkaké

Golongan Basa Sino-Tibet[besut | besut sumber]

Golongan Basa Tai-Kadai[besut | besut sumber]

sarta Basa-Basa ing kawasan Indochina lan Tiongkok kidul

Golongan Basa Hmong-Mien[besut | besut sumber]

sarta Basa-Basa di kawasan Indochina dan Tiongkok selatan

Golongan Basa Sepik-Ramu[besut | besut sumber]

sarta Basa-Basa lainnya di kawasan Papua Nugini

Golongan Basa Trans-Nugini[besut | besut sumber]

sarta Basa-Basa lainnya di kawasan Papua Nugini

Golongan Basa Tupi-Guarani[besut | besut sumber]

sarta Basa-Basa di kawasan Amérika Selatan

Golongan Basa Maya[besut | besut sumber]

sarta Basa-Basa di kawasan Amérika Tengah

Golongan Basa Ural[besut | besut sumber]

Golongan Basa Altai (dipertentangkan)[besut | besut sumber]

Golongan Basa Dravida[besut | besut sumber]

sarta Basa-Basa di kawasan India selatan

Golongan Basa Kreol[besut | besut sumber]

Golongan Basa Artifisial[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]