Basa Mesir

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Egyptian
r n km.t
r
Z1
n km m t
O49

Dianggo ing: Mesir Kuna
Language extinction: evolved into Demotic by 600 BC, into Coptic by AD 200, and was extinct (not spoken as a day-to-day language) by the 17th century. It survives as the liturgical language of the Christian Coptic Church.
Rumpun basa: Afro-Asiatic
 Egyptian
 
Sistém panulisan: hieroglyphs, cursive hieroglyphs, hieratic, demotic and Coptic (later, occasionally Arabic script in government translations)
Kodhe Basa
ISO 639-1: none
ISO 639-2: egy
ISO 639-3: either:
Cithakan:ISO639-3Documentation – Egyptian language
Cithakan:ISO639-3Documentation – Coptic languageCithakan:Infobox Language/map

Cithakan:Infobox Language/nonotice

Basa Mesir iku sawijining basa Afro-Asiatik sing isih kerabaté basa Berber, Semitik, Somali lan Beja. Basa iki dipituturaké nganti abad kaping 5 minangka basa Demotik lan nganti abad kaping 17 minangka basa Koptik. Tulisan basa Mesir sing paling lawas asalé saka sakiwa-tengené taun 3200 SM. Basa Mesir saiki wis ora dipituturaké minangka basa sadina-dina manèh ing Mesir. Basa sadina-dina yaiku basa Arab Mesir. Nanging basa Koptik isih dienggo minangka basa liturgis Gréja Koptik.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Mesir&oldid=815087"