Basa Irula

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Irula
AsalIndia
LaladanTamil Nadu
ÈtnisIrula
Panyatur asli
200.000 (2003)[1]
Dravida
Aksara Tamil
Kodhe basa
ISO 639-3iru
Glottologirul1243[2]
Artikel iki ngandhut simbul-simbul fonètis IPA. Tanpa sengkuyungan tèhnis sing trep, panjenengan namung bakal weruh simbul pitakon, kothak, utawa liyané, nanging dudu karakter Unicode.

Basa Irula ya iku salah siji basa Dravida sing dicaturaké déning wong Irula sing dumunung ing tlatah Pagunungan Nilgiri, wewengkon Tamil Nadu lan Karnataka, India.[3] Basa iki tinulisaké nganggo aksara Tamil.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Irula ing Ethnologue (éd. ka-18, 2015)
  2. Hammarström, Harald; Forkel, Robert; Haspelmath, Martin, eds. (2017). "Irula". Glottolog 3.0. Jena, Jerman: Max Planck Institute for the Science of Human History.
  3. Perialwar 1979, k. 1.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Perialwar, R. (1978), A Grammar of Irula, Annamalai University
  • Perialwar, R. (1979), Phonology of Irula with Vocabulary, Annamalai University
  • Zvelebil, Kamil V. (2001), "Irula Phonological System", Nilgiri Areal Studies, Charles University in Prague, The Karolinum Press, ISBN 80-7184-945-6