Basa Irula

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cithakan:Infobox Language/IPA
Irula
Dituturaké ing India
Wilayah Tamil Nadu
Gunggung panutur 200.000
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
Sistem tulisan Aksara Tamil
Kodhe basa
ISO 639-1 None
ISO 639-2
ISO 639-3 iru

Basa Irula ya iku salah siji basa Dravida sing dicaturaké déning wong Irula sing dumunung ing tlatah Pagunungan Nilgiri, wewengkon Tamil Nadu lan Karnataka, India.[1] Basa iki tinulisaké nganggo aksara Tamil.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Perialwar, R. (1978), A Grammar of Irula, Annamalai University
  • Perialwar, R. (1979), Phonology of Irula with Vocabulary, Annamalai University
  • Zvelebil, Kamil V. (2001), "Irula Phonological System", Nilgiri Areal Studies, Charles University in Prague, The Karolinum Press, ISBN 80-7184-945-6