Basa Irula

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Irula
Asal India
Laladan Tamil Nadu
Ètnis Irula
Panyatur asli
200.000 (2003)[1]
Dravida
Aksara Tamil
Kodhe basa
ISO 639-3 iru
Glottolog irul1243[2]
Artikel iki ngandhut lambang-lambang fonètis AFI. Tanpa sengkuyungan tèhnis sing trep, Sampéyan namung bakal ndeleng lambang-lambang pitakon, kothak, utawa liyané, dudu pralambang Unicode.

Basa Irula ya iku salah siji basa Dravida sing dicaturaké déning wong Irula sing dumunung ing tlatah Pagunungan Nilgiri, wewengkon Tamil Nadu lan Karnataka, India.[3] Basa iki tinulisaké nganggo aksara Tamil.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Irula ing Ethnologue (éd. ka-18, 2015)
  2. ^ Nordhoff, Sebastian; Hammarström, Harald; Forkel, Robert; Haspelmath, Martin, eds. (2013). "Irula". Glottolog. Leipzig: Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology. 
  3. ^ Perialwar 1979, k. 1.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Perialwar, R. (1978), A Grammar of Irula, Annamalai University 
  • Perialwar, R. (1979), Phonology of Irula with Vocabulary, Annamalai University 
  • Zvelebil, Kamil V. (2001), "Irula Phonological System", Nilgiri Areal Studies, Charles University in Prague, The Karolinum Press, ISBN 80-7184-945-6