Basa Irula

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Irula
Asal India
Laladan Tamil Nadu
Ètnis Irula
Panyatur asli
200.000 (2003)[1]
Dravida
Aksara Tamil
Kodhe basa
ISO 639-3 iru
Glottolog irul1243[2]
Artikel iki ngandhut simbul-simbul fonètis IPA. Tanpa sengkuyungan tèhnis sing trep, panjenengan namung bakal weruh simbul pitakon, kothak, utawa liyané, nanging dudu karakter Unicode.

Basa Irula ya iku salah siji basa Dravida sing dicaturaké déning wong Irula sing dumunung ing tlatah Pagunungan Nilgiri, wewengkon Tamil Nadu lan Karnataka, India.[3] Basa iki tinulisaké nganggo aksara Tamil.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Irula ing Ethnologue (éd. ka-18, 2015)
  2. ^ Hammarström, Harald; Forkel, Robert; Haspelmath, Martin, eds. (2017). "Irula". Glottolog 3.0. Jena, Jerman: Max Planck Institute for the Science of Human History. 
  3. ^ Perialwar 1979, k. 1.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Perialwar, R. (1978), A Grammar of Irula, Annamalai University 
  • Perialwar, R. (1979), Phonology of Irula with Vocabulary, Annamalai University 
  • Zvelebil, Kamil V. (2001), "Irula Phonological System", Nilgiri Areal Studies, Charles University in Prague, The Karolinum Press, ISBN 80-7184-945-6