Basa Myanmar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cithakan:Infobox Language/IPA notice
Basa Myanmar
ဗမာစာ ba.ma ca
Dituturaké ing Myanmar, Thailand, Banggaladésa, Malaysia, Amérikah Sarékat, Karajan Manunggal, Australia, Laos lan Singapura
Wilayah --
Gunggung panutur Basa utama: 32 juta
Basa keloro: 10 juta
Ranking 29
Rumpun basa Rumpun Sino-Tibet
 Tibet-Myanmar
  Lolo-Myanmar

    Myanmar

Status resmi
Basa resmi ing Myanmar
Regulated by Komisi Basa Myanmar
Kodhe basa
ISO 639-1 my
ISO 639-2 bur, myaCithakan:Infobox Language/SIL14
ISO 639-3

Basa Myanmar (မြန်မာစာ, ba.ma ca [bəmàsà]) ya iku basa resmi kang ana ing tlatah Myanmar.Sacara resmi duwé jeneng 'basa Myanmar', uga akeg golongan kang njebatake 'basa Burma'. Basa mau uga dadi salah satunggaling basa ibu déning ètnis Bamar, Rakhine lan sub-ètnis Bamar lainé. Basa Myuanmar uga kagolong sajeroning rumpun Sino-Tibet.

Pranala njaba[besut | besut sumber]