Basa Myanmar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Basa Myanmar
ဗမာစာ ba.ma ca
Asal Myanmar, Thailand, Bangladesh, Malaysia, Amérika Sarékat, Britania Raya, Australia, Laos lan Singapura
Laladan --
Panyatur asli
Basa utama: 32 juta
Basa keloro: 10 juta (tanpa surya)
Rumpun Sino-Tibet
 Tibet-Myanmar
  Lolo-Myanmar
    Myanmar
Status resmi
Basa resmi ing
Myanmar
Diatur déning Komisi Basa Myanmar
Sandi basa
ISO 639-1 my
ISO 639-2 bur, mya
ISO 639-3

Basa Myanmar (Bscript bamasa.png, ba.ma ca [bəmàsà]) ya iku basa resmi kang ana ing tlatah Myanmar.Sacara resmi nduwèni jeneng 'basa Myanmar', uga akeg golongan kang njebatake 'basa Burma'. Basa kasebut uga dadi salah satunggaling basa ibu déning etnis Bamar, Rakhine lan sub-etnis Bamar lainé. Basa Myuanmar uga kagolong jroning rumpun Sino-Tibet.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Myanmar&oldid=984215"