Rakhine

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Praja Rakhine
ရခိုင်ပြည်နယ်
Praja Arakan
Praja
Trankripsi Myanma
 • Basa Arakanra-khai-pray-nay
Gendéra Praja Rakhine
Gendéra
Official seal of Praja Rakhine
Lambang
Pérnahé Praja Rakhine ing Myanmar (Burma)
Pérnahé Praja Rakhine ing Myanmar (Burma)
Koordhinat: 19°30′N 94°0′E / 19.500°N 94.000°E / 19.500; 94.000Koordhinat: 19°30′N 94°0′E / 19.500°N 94.000°E / 19.500; 94.000
Nagara Myanmar
WewengkonPasisir kulon
Kutha krajanSittwe
Pamaréntahan
 • Mantri KapalaNyi Pu (NLD)
 • KabinètPamaréntah Praja Rakhine
 • LègislaturHluttaw Praja Rakhine
Laladan
 • Gunggung36.778,0 km2 (142,000 sq mi)
 • Urut laladan8
Cacah warga (Sènsus 2014)
 • Gunggung3.188.807[1]
 • Urut pepadhet8
Dhémografi
 • ÈtnisitasRakhine, Kaman, Mro, Rohingya, lsp.
 • AgamaBuda Theravada, Islam, Hindhu, lsp.
Zona wektuMMT (UTC+06:30)
Situs wèbrakhinestate.gov.mm

Praja Rakhine (Burma: ရခိုင်ပြည်နယ်; MLCTS: ra.hkuing pranynay, pangcap ing cara Rakhine [ɹəkʰàiɴ pɹènè]; pangucap ing cara Burma: [jəkʰàiɴ pjìnɛ̀]; jeneng sadurungé: Arakan) iku sawijining praja ing Myanmar (Burma). Papané ana ing pasisir kulon, wewatesan karo Praja Chin ing loré; Wewengkon Magway, Wewengkon Bago, lan Wewengkon Ayeyarwady ing wétané; Teluk Bangala ing kuloné; lan Pérangan Chittagong ing Bangaladésa ing lor-kuloné. Pernahé ana ing antarané garis lintang 17°30' lor lan 21°30' lor lan garis ujur 92°10' wétan lan 94°50' wétan. Pagunungan Arakan, dhuwuré ngancik 3.063 mèter (ing Pucuk Victoria), mbètèngi Praja Rakhine saka laladan puser nagara Burma. Ing sabrangé Praja Rakhine, ana sawenèh pulo gedhé kaya ta Pulo Cheduba lan Pulo Myingun. Praja Rakhine ambané 36.762 kilomèter pasagi lan kutha krajané Sittwe.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Census Report. The 2014 Myanmar Population and Housing Census 2. Naypyitaw: Ministry of Immigration and Population. May 2015. k. 17. 
  2. "Rakhine State Map" (PDF). Themimu.info. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 4 May 2013. Dijupuk 31 July 2015.