Pratélaning basa miturut kaluwarga basa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kulawarga Basa Austronesia[besut | besut sumber]

Kulawarga Basa Niger-Kongo[besut | besut sumber]

sarta Basa-Basa liya ing kawasan Afrika Kidul

Kulawarga Basa Nilo-Sahara[besut | besut sumber]

Kulawarga Basa Afro-Asiatik[besut | besut sumber]

Kulawarga Basa Austro-Asiatik[besut | besut sumber]

Kulawarga Basa Indo-Éropa[besut | besut sumber]

10 cabang klasik lan cawang-cawang tambahan kang mung diweruhi sethithik amarga wis sirna

1. Kulawarga Basa Anatolia

2. Kulawarga Basa Yunani (kadhangkala digabung karo Basa Armenia dadi Basa Yunani-Armenia

3. Basa Armenia

4. Kulawarga Basa Tokharia ora cetha

5. Basa Albania

6. Kulawarga Basa Indo-Iran

7. Kulawarga Basa Italik (kadhangkala digabung karo Basa Keltik dadi Basa Italo-Keltik

8. Kulawarga Basa Keltik

9. Kulawarga Basa Jermanik

10. Gabungan Kulawarga Basa Slavik lan Kulawarga Basa Baltik (Basa Balto-Slavik)

Saliyané kasepuluh kategori ing dhuwur, uga ana Basa-Basa sing durung diklasifikasèkaké

Kulawarga Basa Sino-Tibet[besut | besut sumber]

Kulawarga Basa Tai-Kadai[besut | besut sumber]

sarta Basa-Basa ing kawasan Indochina lan Tiongkok kidul

Kulawarga Basa Hmong-Mien[besut | besut sumber]

sarta Basa-Basa di kawasan Indochina dan Tiongkok selatan

Kulawarga Basa Sepik-Ramu[besut | besut sumber]

sarta Basa-Basa lainnya di kawasan Papua Nugini

Kulawarga Basa Trans-Nugini[besut | besut sumber]

sarta Basa-Basa lainnya di kawasan Papua Nugini

Kulawarga Basa Tupi-Guarani[besut | besut sumber]

sarta Basa-Basa di kawasan Amérika Selatan

Kulawarga Basa Maya[besut | besut sumber]

sarta Basa-Basa di kawasan Amérika Tengah

Kulawarga Basa Ural[besut | besut sumber]

Kulawarga Basa Altai (dipertentangkan)[besut | besut sumber]

Kulawarga Basa Dravida[besut | besut sumber]

sarta Basa-Basa di kawasan India selatan

Kulawarga Basa Kreol[besut | besut sumber]

Kulawarga Basa Artifisial[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]