Basa Néwar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Basa Nepal)
Jujug: pandhu arah, pados
Basa Nepal
Dipituturaké ing: Nepal, India, Tibet
Cacah Panutur: 1.000.000
Rumpun Basa
Klasifikasi:
Sino-Tibetan

 Tibeto-Bruman
  Himalayish
   Mahakiranti
    Basa Nepal

Kodhe Basa
ISO 639-1
ISO 639-2 new
SIL new

Basa Nepal (नेपाल भाषा uga ditepungi Newari lan Newah Bhaye) iku basa utama Nepal. Basa iku kalebu salah siji saka 500 basa saka rumpun basa Sino-Tibet ing donya lan kalebu ing pang basa Tibet-Myanmar saka basa iki. Basa iki siji-sijiné basa Tibet-Myanmar sing ditulis nganggo aksara Dewanagari.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Néwar&oldid=1031481"