Basa Nepal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basa Nepal
Dipituturaké ing: Nepal, India, Tibet
Cacah Panutur: 1.000.000
Rumpun Basa
Klasifikasi:
Sino-Tibetan

 Tibeto-Bruman
  Himalayish
   Mahakiranti
    Basa Nepal

Kodhe Basa
ISO 639-1
ISO 639-2 new
SIL new

Basa Nepal (नेपाल भाषा uga ditepungi Newari lan Newah Bhaye) iku salah siji basa utama Nepal. Basa iku kalebu salah siji saka 500 bahasa saka rumpun basa Sino-Tibet ing donya lan kalebu ing pang basa Tibet-Myanmar saka basa iki. Basa iki siji-sijiné basa Tibet-Myanmar sing ditulis nganggo aksara Dewanagari.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Nepal&oldid=806346"