Basa Badaga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Badaga
Asal India
Laladan Tamil Nadu, Nilgiris
Ètnis Badaga
Panyatur asli
140.000 (2001 (sènsus))[1]
400.000  (1998)[2]
Aksara Kannada
Alfabèt Kannada[butuh sitiran]
Kodhe basa
ISO 639-3 bfq
Glottolog bada1257[3]
Artikel iki ngandhut simbul-simbul fonètis IPA. Tanpa sengkuyungan tèhnis sing trep, panjenengan namung bakal weruh simbul pitakon, kothak, utawa liyané, nanging dudu karakter Unicode.

Basa Badaga (cara Tamil: படகா, cara Kannada: ಬಡಗ) ya iku salah siji basa Dravida (cawang basa Kannada Kuna) sing dicaturaké udakara wong 400.000 ing Punthuk Nilgiri ing Tamil Nadu.[2] Basa iki moncèr saka swara rétroflèké lan akèh mèmperé karo basa tanggané basa Kannada. Kawitané, basa iki pancèn diarani dhialèk basa Kannada. Nanging saiki, basa iki wis diakoni minangka basa dhéwé.[4] Tembung Badaga duwé teges 'basa Badaga' uga 'wong Badaga' sing nyaturaké basa iki.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Badaga ing Ethnologue (éd. ka-18, 2015)
  2. ^ a b Steever, Sanford B. (1998). The Dravidian languages. Taylor & Francis. kk. 6–7. ISBN 978-0-415-10023-6. 
  3. ^ Hammarström, Harald; Forkel, Robert; Haspelmath, Martin, eds. (2017). "Badaga". Glottolog 3.0. Jena, Jerman: Max Planck Institute for the Science of Human History. 
  4. ^ Thiagarajan, Shantha (4 December 2012). "Badaga language not a dialect of Kannada, claims French linguistic scholar". The Times of India. Dijupuk 4 February 2013. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]