Basa Badaga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Badaga
Dituturaké ing India
Wilayah Tamil Nadu, Nilgiris
Gunggung panutur 140.000
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
Sistem tulisan Aksara Kannada
Alfabèt Kannada[butuh sitiran]
Kodhe basa
ISO 639-1 None
ISO 639-2
ISO 639-3 bfq

Basa Badaga (cara Tamil: படகா, cara Kannada: ಬಡಗ) ya iku salah siji basa Dravida (cawang basa Kannada Kuna) sing dicaturaké udakara wong 400.000 ing Punthuk Nilgiri ing Tamil Nadu.[1] Basa iki moncèr saka swara rétroflèké lan akèh mèmperé karo basa tanggané basa Kannada. Kawitané, basa iki pancèn diarani dhialèk basa Kannada. Nanging saiki, basa iki wis diakoni minangka basa dhéwé.[2] Tembung Badaga duwé teges 'basa Badaga' uga 'wong Badaga' sing nyaturaké basa iki.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Steever, Sanford B. (1998). The Dravidian languages. Taylor & Francis. pp. 6–7. ISBN 978-0-415-10023-6.
  2. Thiagarajan, Shantha (4 December 2012). "Badaga language not a dialect of Kannada, claims French linguistic scholar". The Times of India. Dibukak ing 4 February 2013.

Pranala njaba[besut | besut sumber]