Basa Sorbia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Basa Sorbia
serbšćina
Asal Jerman
Tlatah Lusatia ing negara bagian Brandenburg lan Sachsen
Panyatur asli
60.000 jiwa (tanpa surya)
basa Indo-Éropah, Basa Slavik, Basa Slavik Kulon
Status resmi
Basa resmi ing
ing sawetara panggonan ing Jerman
Diundhangaké déning tidak ada
Sandi basa
ISO 639-1 -
ISO 639-2 hsb, dsb
ISO 639-3

Basa Sorbia iku anak cawang Basa Slavik sing dituturaké déning kurang luwih 75.000 pedunung negara bagéan Brandenburg lan Sachsen, Jerman. Basa iki béda saka basa Serbia

Basa iki isih gegandhèngan karo Basa Polandia, Basa Ceko lan basa-basa Slavik liyané.

Basa Sorbia dipilah loro dadi basa Sorbia Hulu lan basa Sorbia Hilir.

Tandha kutha Bautzen migunakaké loro-loroné basa: Jerman lan Sorbia.

Ing sawetara bagéan Brandenburg lan Sachsen bisa ditemokaké tandha-tandha dalan utawa kutha sing migunakaké kaloro basa, Jerman lan Sorbia.

Basa iki ditulis nganggo aksara latin sing sajinis karo Polandia, lan pungkasan iki cacahing penutur sangsaya suda.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Sorbia&oldid=960017"