Sachsen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gendéra
Flag of Saxony (state).svg
Data-Data
Kutha krajan:Dresden
Wiyar Wewengkon:18.338 km²
Padunung:4.327.000 (2003)
Kapadhetan Padunung:251/km²
ISO 3166-2:DE-SN
Pulitik
Mahamantri:Stanislaw Tillich (CDU)
Peta
Germany Laender Sachsen.png

Nagara Bebas Sachsen (Basa Jèrman: Freistaat Sachsen) iku siji praja Jèrman sing ana ing sisih wétan. Nagara pérangan iki duwé wiyar wewengkon 18.338 km² lan padunung 4.327.000 jiwa. Ibukutané ya iku Dresden.

Géografi[besut | besut sumber]

Sachen wewatesan karo Polen ing sisih wétan lan Ceko ing sisih kidul.

Pratélan Mahamantri Sachsen[besut | besut sumber]

  1. 1945 - 1947: Rudolf Friedrichs (SPD/SED)
  2. 1947 - 1952: Max Seydewitz (SED)
  3. 1990 - 2002: Kurt Biedenkopf (CDU)
  4. 2002 - 2008: Georg Milbradt (CDU)
  5. wiwit 2008: Stanislaw Tillich (CDU)

Pambagéyan Administratif[besut | besut sumber]

Sachsen kapérang dadi telung laladan Regierungsbezirke sing kurang luwih bisa dipadhakaké karo karésidhènan ing Indonésia ya iku: Chemnitz, Dresden lan Leipzig. Teteluné banjur dipérang manèh dadi 22 Landkreise (kabupatèn) lan 7 Kreisfreie Städte (kuthamadya/kutha otonom).

Landkreise (kabupatèn)[besut | besut sumber]

Gambar:Saxony map.png

  1. Annaberg
  2. Aue-Schwarzenberg
  3. Bautzen
  4. Chemnitzer Land
  5. Delitzsch
  6. Döbeln
  7. Freiberg
  8. Kamenz
  1. Leipziger Land
  2. Löbau-Zittau
  3. Meißen
  4. Mittlerer Erzgebirgskreis
  5. Mittweida
  6. Muldentalkreis
  7. Niederschlesischer Oberlausitzkreis
  1. Riesa-Großenhain
  2. Sächsische Schweiz
  3. Stollberg
  4. Torgau-Oschatz
  5. Vogtlandkreis
  6. Weißeritzkreis
  7. Zwickauer Land

Kreisfreie Städte (kuthamadya)[besut | besut sumber]

  1. Chemnitz
  2. Dresden
  3. Görlitz
  4. Hoyerswerda
  5. Leipzig
  6. Plauen
  7. Zwickau

Pranala njaba[besut | besut sumber]